Hoe word je lid van Crescendo Heeg?

Je hebt nog nooit eerder een instrument gespeeld en het lijkt jou leuk om dit eens te proberen.

Wij hebben een samenwerking met Nij Talint Orkest onder leiding van Guus Pieksma en ieder jaar start er in de buurt weer een nieuwe groep enthousiaste mensen met het spelen van een instrument. Deze groep mensen heeft nog geen of weinig ervaring met het bespelen van een instrument. Samen musiceren is veel leuker en stimuleert.

Als je besluit om door te gaan, kun je muzieklessen volgen bij de muziekschool, It Atrium in Sneek. Voor bepaalde instrumenten wordt er ook les in Heeg gegeven. Voor informatie kijk op: https://kunstencentrumatrium.nl/overzicht/muziek/

 

Je kunt ook starten met muzieklessen en daarna gelijk aansluiten bij ons C-orkest in IJlst. Dit orkest heeft een samenwerking met het korps van Heeg. Iedere vrijdagmiddag is er een repetitie van 16.15 tot 17.15 Uur. Het C-orkest staat onder leiding van Ellis Nijdam.

 

Als je een A-diploma hebt gehaald (plm. 2 jaar les) dan kun je doorstromen naar het B-orkest dit is eveneens in IJlst op de vrijdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur. Het B-orkest staat ook onder leiding van Martine Reijenga.

 

Als je een B-diploma hebt gehaald (plm. 4 jaar les) dan mag je doorstromen naar het A-orkest Crescendo Heeg. Dit orkest repeteert op dinsdagavond van 19.30-21.45 uur, van 21-00-21.15 uur pauze, in het dorpshuis in Heeg.

Crescendo Heeg staat onder leiding van Meine Verbeek.

 

We spelen verschillende soorten muziek, van koralen tot marsen, van popmuziek tot concours werken. Voor ieder wat wils. Ook als je verzoeknummers hebt dan is dit zeker bespreekbaar.

 

Er heerst een gezellige no-nonse sfeer bij de orkesten en iedereen doet ertoe. We hebben respect voor elkaar, we waarderen elkaar want alle instrumenten die meespelen zijn van belang. Of je nu eerste of tweede, derde of vierde stem speelt, samenklinkt de muziek veel mooier dan wanneer er instrumenten missen.

 

Welke instrumenten spelen er bij een fanfareorkest:

 • Trompet
 • Cornet
 • Trombone
 • Bastrombone
 • Bugel
 • Hoorn
 • Bariton/Tuba
 • Bas (es/bes)
 • Sopraan Saxofoon
 • Alt Saxofoon
 • Tenor Saxofoon
 • Bariton Saxofoon
 • Slagwerk


Een seizoen start na de zomervakantie tot de volgende zomervakantie, van augustus/september tot en met juni/juli.

Wie lid wordt van de vereniging betaald ieder jaar contributie en mag een instrument en een muziekstandaard/lessenaar lenen van de vereniging. Ieder jaar is er een jaarvergadering. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en algemene leden.

Onderhoudskosten van een instrument zijn voor rekening van de vereniging. Bij schade zal er in onderling overleg een oplossing worden gezocht.

Iedere 8 à 10 weken is er een optreden en ontvangt een lid bladmuziek van de vereniging. Tijdens de repetities wordt er geoefend op deze muziek. Daarna wordt er een optreden gegeven, dit kan zijn een tuinconcert, ponton concert, voorjaarsconcert met theaterdiner, najaarsconcert, bondsconcours, festival, kerstconcert enz. enz. Het bestuur zorgt iedere jaar voor een wisselend programma.

Het orkest haalt, om extra inkomsten te genereren, iedere 4 weken het oudpapier op in Heeg. Dit wordt in toerbeurt ingedeeld. Met containerwagens wordt dit met de leden van Crescendo en vrijwilligers opgehaald. Ook worden er jaarlijks verschillende acties georganiseerd.

Mocht het jou leuk lijken om lid te worden, of je wilt eens een repetitie meespelen, meekijken, of je wilt graag een instrument gaan spelen, neem dan contact op met het bestuur. Je kunt een berichtje achterlaten via het contactformulier. Een bestuurslid neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.